Vplyv tradičných výrobkov z ovčieho mlieka je všeobecne známy a neodškriepiteľný, v nasledujúcich článkoch sa dozviete, ako naše produkty vplývajú na ľudský organizmus. 

BIO/Zdravie

Dôležité bielkoviny – ovčie mlieko a bryndza vo výžive

25.05.2011 21:29
Článok pokračuje na stránkach Zoznamu zdravotníckych zariadení...  

Bryndza je národný poklad

25.05.2011 21:20
  značkový jogurt, alebo „bifidus essensis“z bryndze. Bryndza prešla mnohými úpravami od salašnískeho spôsobu výroby až po moderné spracovanie v mliekárňach a bryndziarňach. Prvú brynzdziareň založil Ján Vagač v roku 1787 v Detve. Z hrudkovým syrom robil rôzne skúšky, nakladal vysúšal,...

Bryndza je biele zlato, lekári ju ospevujú

25.05.2011 21:15
Dnes si už bryndza nemôže sťažovať, že by o nej odborníci na výživu nebásnili! Považujú ju totiž za bombu plnú probiotík, ktorá znižuje cholesterol, cukor v krvi, zápalové parametre, dokonca krvný tlak! A prirovnávajú ju k bielemu zlatu! Ale...    Bryndza je slovenský mikrobiálny...